Vad ingår inte i priset för en kryssningssemester?

Ändrad den 04 Oct 2023

Som du kan läsa i denna FAQ så ingår mycket i priset för en kryssning. Du kan dock göra din kryssningssemester så billig eller dyr som du vill, eftersom fartygen erbjuder många aktiviteter som du kan delta i mot en avgift.

Specialrestauranger

Frukost, lunch och middag ingår i kryssningspriset. Maten är alltid av hög kvalitet. Vill du äta på en sushi- eller grillrestaurang en kväll får du betala en extra summa per person.

Drycker

Som standard ingår te och kaffe i priset för frukost, lunch och middag. Övriga drycker ingår inte i priset. Du kan då välja att betala för varje drink separat eller välja ett dryckespaket. Beroende på vilket dryckespaket du har valt kan du dricka olika typer av drycker gratis.

Wellness

En kryssningssemester är så klart tänkt att hjälpa dig att koppla av och upptäcka världen. Om du skulle vilja ha massage är det alltid möjligt. Beroende på rederi är tillgång till spa fortfarande inkluderad i priset men behandlingar erbjuds endast mot en extra kostnad.

Aktiviteter

Många av aktiviteterna ombord på ett kryssningsfartyg är gratis. Utöver det finns det även aktiviteter som har en avgift. Som till exempel gokartbanan på Norwegian Cruise Line, surfsimulatorn på Royal Caribbean eller Formel 1-simulatorn på MSC Cruises.